DMI melder om 26 grader: Her gør sommervejret comeback

Nyheder
Foto: Shutterstock
Inden længe vil vaskeægte sommerdage ramme Danmark.

Lige nu læser andre også

Da skyer og regn har domineret vejrbilledet i de seneste dage, føles det ikke ligefrem som sommer.

Det bliver der dog lavet om på inden længe, skriver DMI. Ifølge den netop opdaterede månedsprognose ser det ud til, at vejret begynder at stabilisere sig og endda byde på varmere temperaturer i de kommende uger.

Endda helt op til 26 grader.

I uge 25, fra starter den 17. juni, vil et lavtryk over Storbritannien og et højtryk over det vestlige Rusland sørge for at give Danmark en sydlig strømning af lunere luft.

Det medfører dog også kraftige byger og øget risiko for skybrud og torden. Senere på ugen vil en højtryksryg fra Atlanterhavet give mere stabilt vejr, hvilket øger chancerne for godt vejr til Sankt Hans.

Selvom antallet af soltimer måske ikke når det normale niveau for juni, vil dagtemperaturen alligevel ligge mellem 16 og 21 grader, og nogle dage kan blive varmere.

26 grader i vente

I uge 26, som løber fra den 24. til den 30. juni, kan vi se frem til endnu mere sommerligt vejr. Her kan dagtemperaturen nemlig nå helt op til 26 grader.

Der vil være en blanding af solskin og blomkålsskyer med mulighed for mindre byger. Temperaturerne om dagen vil variere mellem 16 og 26 grader, mens nattemperaturen ligger mellem 10 og 17 grader.

Nedbørsmængderne forventes at være omkring det normale.

Uge 27 er præget af stor usikkerhed i prognoserne. Dog ser det på nuværende tidspunkt ud til, at lavtryk kan tage en østlig bane syd om Danmark, hvorfor vi kan forvente mere ustadigt vejr.

Der er ingen udsigt til højtryk, tørke eller hedebølge, men vejret kan til tider blive lummert med risiko for torden. Dagtemperaturerne forventes at ligge mellem 15 og 25 grader, mens nattetemperaturerne vil være mellem 12 og 18 grader.

Selvom de seneste dage ikke har budt på sommervejr, ser det nu lysere ud.

Anbefalet til dig