DMI melder om bidende kulde: Så koldt bliver det

Af: Emil Martesen

|

08/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er efterhånden på tide, at finde vinterhandskerne frem fra gemmerne.

Mest læste i dag

Efter en turbulent og blæsende indledning på weekenden kan danske borgere se frem til en gradvis forbedring med koldere, men mere solrigt vejr på i morgen, søndag.

Det løfter DMI sløret for.

Fredag aften og natten til lørdag var som bekendt præget af voldsom vindaktivitet, der strakte sig over hele landet - men især flere kystområder i den vestlige del af landet oplevede kraftige vindstød på niveau med stormstyrke.

Og lørdag startede vejret blæsende i de østlige regioner af landet, med himlen overvejende skyet og kun sporadiske glimt af sollys i de nordlige og østlige områder.

Men det lakker for alvor mod enden, når der i dag, søndag, tages hul på sidste dag inden en ny uge står for døren.

Og søndagen byder på en markant ændring, når koldere og mere tør luft bevæger sig ned over Danmark fra nord og nordvest, hvilket skaber ideelle betingelser for solskin. 

Det kommer i kølvandet på en nat, hvor det har klaret op fra nord og samtidig med aftagende vind.

Og de rolige vindforhold sammen med klart vejr medfør, at temperaturen falder til mellem 2 og 8 grader, i Jylland måske lokalt ned nær frysepunktet.

Det giver også rig mulighed for tørt og solrigt vejr, men lokalt kan det være mere skyet. I løbet af eftermiddagen kan solen være noget sløret af højtliggende og tynde skyer, og sidst på dagen nærmer en front sig Danmark vestfra med tykkere skyer og i løbet af natten bevæger et regnvejr sig ind over landet.

Anbefalet til dig