DMI melder om det 'sidste snevejr: Så kommer 10 grader og sol

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu vender det.

Mest læste i dag

Danmark står over for en sidste snehygge denne søndag, da et mindre snevejr vil krydse landet fra vest.

Selvom nedbøren i Vestjylland primært vil være regn, kan andre dele af landet forvente op til 5 cm sne - den perfekte, våde slags til sneboldekampe.

Men muligheden for sneboldkamp vil være kortvarig, da en varmefront er på vej.

Det skriver DMI.

Natten til mandag markerer starten på en ny æra med et nyt frontsystem, der bringer regn og højere temperaturer, som vil ligge godt over frysepunktet.

Dette tyder også på en periode med blæsende vejr, hvor vindstød af stormstyrke kan forekomme langs de vestvendte kyster.

Den kommende tid

Den kommende periode vil være præget af mildt og omskifteligt vejr.

En kold luftstrøm fra Labradorhavet mellem Grønland og Canada møder varm luft fra Azorerne, hvilket fremmer lavtryksdannelse. Disse lavtrykssystemer vil bringe hurtigt skiftende vejr over Nordeuropa.

Tirsdag byder på sol og svagere vinde, men et nyt regnvejr er allerede på vej natten til onsdag. Denne regn bringer lunere luft, hvilket kan føre til temperaturer på op til 10 grader i landets sydlige dele.

Men regn og smeltende sne udgør en udfordring. Denne kombination kan skabe et ekstra pres på vandløbene og forhøje risikoen for lokale oversvømmelser.

Vandstanden i havene forventes også at stige i de kommende dage, hvilket yderligere komplicerer situationen. Markernes store vandpytter kan endda vokse til sø-lignende størrelser.

Trods disse udfordringer, er der et håb om en mere tør februar.

Januar er normalt den sidste måned med betydelig nedbør, og den seneste månedsprognose lover mere tørre forhold fremover.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig