DMI melder om godt nyt: Varmen fortsætter - og stiger

18/05/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
God varme og høj sol de næste dage, melder DMI

Mest læste i dag

Der er rigeligt at fejre disse dage.

Nogle skal se konfirmanderne træde ind i de voksnes rækker, mens andre kan fejre Kristi himmelfart med en slapper fra arbejde eller uddannelse.

Men der er langt mere at juble over de kommende dage: blandt andet at det gode vejr ikke alene ser ud til at fortsætte, men rent faktisk bliver varmere, melder DMI.

De stigende temperaturer skyldes et højtryk der bygger sig op nordøst for Danmark, og med sig kommer lunere og tørt vejr over landet.

Fredagen starter i den ‘koldere’ ende, hvor den gennemsnitlige temperatur vil ligge mellem 13 og 18 grader, dog lidt køligere ved kysterne.

Weekenden derimod, er hvor varmen for alvor tager fart. Lørdag kan vi forvente mellem 15 og 20 grader, mens søndagen kan svinge sig helt op på 23 graders varme - begge dage med svag vind.

‘Nattefrost’ er også et overstået kapitel: weekendens nattetemperaturer vil nemlig ligge mellem 8 og 13 grader.

Når den kommende uge bliver skudt i gang, vil nogle danskere igen kunne opleve at termostaten viser op til 23 grader. Dog skal jyderne forberede sig på muligheder for skyer med regn og torden, men fortsat høj varme.

Der bliver derfor ikke brug for den helt varme blazer i kirken til de kommende konfirmationer. Til gengæld bliver der rig mulighed for at prøvekøre de nyindkøbte solbriller.