DMI melder om masser af sol - men én ting er ikke, som det plejer

Nyheder
Foto: Shutterstock
Masser af sol rammer landet.

Mest læste i dag

Hvis du er en af dem, der søndag morgen hoppede tidligt ud af sengen for at se pinsesolen danse, er du med al sandsynlighed ikke blevet snydt.    

En smuk solopgang (pinsesolen) har skudt gang i en dag, som igen byder på varme og masser af sol.

Men, alt er alligevel ikke som det plejer, skriver DMI.

Hvis du bor i den sydøstlige del af landet har du måske bemærket, at skyer nu har indfundet sig på himlen, efter mange dage med nærmest skyfrit vejr, og på Danmarks sydligste punkt, ved Gedser, er der sågar faldet byger!

De seneste ugers stabile og meget solrige forårsvejr ser med andre ord ud til af være brudt, i hvert fald i dele af landet, og hvorfor nu det…?

I en længere periode har et massivt højtryk ligget nord og øst for Danmark og skabt grundlag for det superflotte majvejr, og de kommende dage vil lufttrykket stadig være højt nord og øst for landet.

Anderledes har det forholdt sig over den centrale del af Europa, hvor et lavtryk her, har dannet masser af regn- og tordenbyger, og nogle steder skabt oversvømmelser.   

De seneste dage har lavtrykket bevæget sig nordpå og pinsedag ligger det lige syd for Danmark og vil her, fra tid til anden, sende byger op over den sydøstlige del af landet.

Samtidig vil den varme forårsluft også kunne danne lokale regn- og tordenbyger, når den som bobler i det kogende vand stiger til vejrs, i takt med at temperaturen stiger henover dagen.

Mandag, 2. pinsedag, løber et stort arrangement af stablen når en masser løbere skal ud i gaderne i København, Aarhus, Brønderslev, Fredericia og Kalundborg i forbindelse med Royal Run.

Vejrmæssigt ser det rigtig fint ud, måske lige bortset fra varmen, der kan sætte den mest garvede løber på prøve såfremt man ikke husker at drikke rigeligt med væske!

Vinden bliver ingen hindring, idet en svag til jævn, overvejende østlig vind, ikke giver meget modvind og så vil solen dominere de fleste steder, dog med en lille risiko for, at en svalende byge kan indfinde sig fra tid til anden, især i den sydlige del af landet.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig