DMI melder om massivt vejrskifte

21/9/20 11:30

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Denne uge starter ud med et flot og stille efterårsvejr, men allerede onsdag, vil vejret slå om.

I sidste uge og i denne uge, har vi kunne nyde godt af nogle forholdsvis lune og solrige efterårsdage. Det ser dog ud til at det synger på sidste vers, for på onsdag skifter vejret. 

Lige nu bevæger et højtryk fra De Britiske Øer til Sydskandinavien sig langsomt sydøst, hvilket giver et stabilt og tørt vejr. Men fra på onsdag vil et lavtryk nærme sig og give regn og byger til Danmark.

Lad os tage et kig på ugens vejr: 

I dag er vejret pænt og med en del sol over det meste af landet. Temperaturerne ligger på mellem 15 og 20 grader, med svag til jævn vind. I nat vil der først på natten være klart, men i nattens løb kommer der tåge mange steder.

Tirsdag starter morgenen ud med skyet og tåget vejr mange steder, men op af dagen klarer det op med nogen eller en del sol. Temperaturen bliver mellem 17 g 22 grader. Natten vil byde på mest klart vejr, med temperaturer mellem 7 og 15 grader. 

Onsdag bliver mest tørt med nogen eller en del sol, men mod vest bliver der efterhånden mere skyet og lidt regn af og til. Temperaturer mellem 18 og 23 grader, hvor det bliver varmest mod øst. Nattens temperaturer bliver mellem 11 og 16 grader, mens vinden tiltager og der bliver let til hård vind fra syd og sydøst. 

Torsdag bliver skyet med regn og byger, men også perioder med mulighed for lidt sol indimellem. Temperaturer mellem 15 og 20 grader, med let til frisk vind fra syd og sydøst. Nattens temperaturer falder til mellem 8 til 13 grader.

Fredag byder på skyet vejr, med stedvis regn eller byger. Temperaturen bliver mellem 14 og 18 grader, mens nattens temperaturer falder til ned mellem 5 og 8 grader, lokalt kan det blive køligere.

På nuværende tidspunkt ser det ud til at weekenden fortsat vil byde på ustadigt vejr, med lidt faldende temperaturer.