DMI melder om næsten 30 grader i weekenden: Nyd det mens du kan

08/09/2023

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com
Det er med at nyde det fine vejr i weekenden, inden det vender.

Mest læste i dag

Det danske vejr fortsætter med at forkæle os, som vi går ind i weekenden, takket være et kraftigt højtryksområde, der dominerer over Østeuropa. Den seneste uge har budt på solskin og varme temperaturer, og disse sommerlige fornemmelser ser ud til at fortsætte i de kommende dage.

Det oplyser meteorolog ved DMI Nadine Damsberg i 'meteorologens kommentar'.

Lørdag tegner til at blive weekendens varmeste dag med temperaturer over 25 grader, og lokalt i underkanten af 30 grader, og nogen eller en del sol. Det er altså en god idé at huske solcremen, hvis man har planer om at bevæge sig udenfor i løbet af dagen.

Selvom temperaturen vil tage et lille dyk søndag, vil solen stadig skinne de fleste steder.

Dog er der en lille advarsel til natten, hvor lave skyer eller tåge kan danne sig. Især ved kyster med pålandsvind er der risiko for, at disse skyer kan blive hængende en stor del af dagen og føre til lidt lavere temperaturer.

Udsigt for næste uge: Køligere og vådere

Desværre vil den kommende uge ikke byde på samme sensommervejr, som vi har været vant til.

Højtrykket ser ud til at svækkes, og fronter med regn eller endda tordenbyger vil begynde at bevæge sig ind over Danmark fra vest. Det betyder, at badetøjet nok skal skiftes ud med regnfrakken i næste uge.

Desuden ser det ifølge Nadine Damsberg ud til, at der ikke er flere meteorologiske sommerdage i vente i denne omgang, da temperaturen falder til under 20 grader.

Anbefalet til dig