DMI melder om regn i weekenden - men det bliver værre endnu

Nyheder
Foto: Presse-fotos.dk
Det kan blive endnu værre, lyder det.

Lige nu læser andre også

De seneste dage har Danmark været velsignet med sommerlige tendenser, herunder varme temperaturer og masser af sol.

Men det er jo stadig forår, og derfor kommer det nok heller ikke som noget chok, at vejret nu vender 180 grader, og at der er regn på vej.

DMI's vagthavende meteorolog, Mille Jensen, fortæller til Ekstra Bladet, at weekenden kan byde på byger tordenvejr flere steder i landet, men at det faktisk også kan blive endnu værre.

Der kan nemlig også komme torden.

Mille Jensen forklarer, at det specielt søndag ser ud til, at den østlige del af Danmark kan blive ramt af byger:

"Specielt søndag, her ser det ud til, at der kommer byger op til den østlige del af landet. Der kan komme lidt i den sydlige del af landet lørdag, men det er stadig lidt usikkert, om det kommer op til Danmark eller bliver i Nordtyskland", udtaler hun.

Grunden til den mulige regn er et lille lavtryk, som svæver over Danmark og forventes at blive hængende i nogle dage. Ifølge Mille Jensen er der derfor også risiko for, at regnvejret kan fortsætte ind i mandagen, særligt i den sydlige og østlige del af landet.

Selvom regn kan forekomme, vil temperaturerne forblive høje. Meteorolog understreger, at der ikke forventes store ændringer i temperaturerne, og at det især kan blive varmt på søndag.

Det giver danskerne en mulighed for stadig at nyde det lune forårsvejr, selvom paraplyen måske skal findes frem.

Så selvom weekenden byder på risiko for regn og torden, er der stadig rig mulighed for at nyde de lune temperaturer. Det handler bare om at være forberedt og tage vejret, som det kommer – præcis som danskerne er vant til.

Anbefalet til dig