DMI melder om 'roligt vejr': Men det bliver kun en kort fornøjelse

05/10/2023

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com
Der er en stille og rolig dag i vente - men så vender det.

Mest læste i dag

Torsdag ender vi med tørvejr og lidt eller nogen sol, efter at koldfronten, som i løbet af natten passerede dele af Danmark mod sydøst og lige nu ligger over Bornholm og den sydøstlige del af landet, har passeret øst.

Der kan dog stadig komme enkelte byger hist og her, især i den nordlige og østlige del af landet.

Vindstyrken aftager også, og vinden forventes at være svag til jævn, primært fra vest og syd.

Temperaturen vil ligge mellem 13 og 16 grader de fleste steder, oplyser meteorolog ved DMI Hans Peter Wandler i 'meteorologens kommentar' på vejrtjenestens hjemmeside.

Så vender det

Det rolige vejr er dog en kort fornøjelse.

Et lavtryk bevæger sig fredag aften nord om Skotland til Sydnorge, hvorefter det fortsætter mod øst.

Fredagen starter ud med jævn til hård vind fra sydvest, og kystområderne kan opleve op til kuling. I løbet af dagen drejer vinden til nordvest, og mens vindstyrken tager en smule til, kan der flere steder forekomme vindstød af stormstyrke. Vinden aftager dog hurtigt igen i løbet af natten til lørdag.

Forhøjet vandstand

Blæsevejret vil skubbe vand fra Østersøen væk fra Danmark, men som lavtrykket fjerner sig og vinden aftager, vil vandstanden vende tilbage til Danmark fra øst.

Det medfører, at der lørdag eftermiddag og aften kan opstå forhøjet vandstand flere steder, primært omkring Lillebælt og Sydfyn. Det forventes dog ikke at nå op over varselskriteriet på 125 centimer over dagligt vande.

Det er vigtigt at bemærke, at lavtrykkets bevægelse kan medføre ændringer i både vind- og vandforholdene.

Anbefalet til dig