DMI melder om sørgeligt sommervejr: Vejrskifte på vej

29/6/20 08:10

Sarah Steenfeldt

Foto: shutterstock.com
Mange er gået på sommerferie og har nu god tid til at dase på stranden - men nu melder DMI at der er vejrskifte på vej og vi skal forberede os, på en periode med byger og køligere vejr.

En koldfront har passeret Danmark og koldere luft strømmer ind over os fra vest og sydvest. Tirsdag vil et lavtryk bevæge sig ind i den nordlige del af Nordsøen og mod østnordøst - det vil i en overgang give Danmark mere vind, regn og byger. 

Selvom om meldingen ikke er fantastisk, så lad os se på det kommende vejr for denne uge:

Tirsdag får vi mest regn eller byger - der kan lokalt komme torden. Temperaturen vil ligge på mellem 15 og 19 grader. Der vil være jævn til hård vind fra sydvest og vest, ved kysterne kan der nogle steder komme op til kuling - og mange steder vil få kraftige vindstød. Om natten temperaturer ned omkring 12 og 16 grader. 

Onsdag kan vi få nogen sol, men stadig med byger hist og her. Temperaturen vil ligge på mellem 17 og 21 grader. Først på dagen vil der være stedvis hård vind omkring vest. Om natten temperaturer ned mellem 10 og 15 grader.

Torsdag byder på nogen sol og mest tørt vejr. Der kan være en overgang med flest skyer. Temperaturer mellem 17 og 20 grader - om natten helt ned til mellem 7 og 12 grader. 

Fredag vil der være lidt eller nogen sol og mest tørt. Hen på dagen bliver det dog mere skyet og med regn i de vestlige og nordlige egne. Temperaturen vil ligge på mellem 17 og 22 grader - om natten omkring 15 grader. 

Lørdag mest skyet og reng fra vest, som langsomt bevæger sig østpå. Temperaturer på mellem 17 og 20 grader, og om natten på mellem 14 og 17 grader. Der vil være jævn til hård vind, mest fra sydvest.

Herefter er meldingen ikke stadig at vejret vil være med byger og uændrede temperaturer.