DMI melder om sol og tørvejr: Men nyd det imens du kan

28/08/2023

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock.com
Der er udsigt til en hæderlig start på ugen, men det fortsætter desværre ikke...

Mest læste i dag

Efter en weekend med mange byger og skybrud flere steder starter mandagen med spredte byger og stedvis tåge, så det er med at køre forsigtigt i morgentrafikken.

Som dagen skrider frem forsvinder først tågen og senere også bygerne, således at eftermiddagen byder på både tørvejr og solstrejf. Temperaturen kommer til at ligge mellem 16 og 19 grader med en svag til jævn vind, primært fra vestlig retning.

Bedringen til mere tørt og stabilt vejr skyldes, at en højtryksryg passerer ind over Danmark vestfra mandag og tirsdag. Men det gælder om at nyde det tørvejret i dag og i morgen, for herefter følger nogle dage med både regn og byger, oplyser vagtchef hos DMI Trine Pedersen tidligt mandag morgen.

"Allerede natten til onsdag kommer nye lavtryk med regn og byger ind over landet. Først fra syd og senere fra vest," står der under 'meteorologens kommentar'.

Det skulle dog stoppe med at regne, når vi rammer lørdag. Her lover DMI 'tørt vejr med lidt eller nogen sol'. Temperaturer ventes mellem 15 og 20 grader med en frisk vind fra omkring vest.

Både søndag og mandag byder antageligt på mest stabilt vejr med uændrede eller lidt stigende temperaturer.

Vejrudviklingen fra fredag og i næste weekend er dog usikker.

Anbefalet til dig