DMI melder om stort vejrskifte

Nyheder
Foto: Shutterstock
Nu vender det.

Lige nu læser andre også

Det er ikke gået nogens næse forbi, at Danmark de seneste dage har fået masser af sne, men nu tyder alt på, at et vejrskifte er på vej.

Mildere vinde fra syd er begyndt at blæse over landet, hvilket gradvist vil skubbe vintervejret væk og erstatte det med dis, regn og finregn. Det sker i kølvandet på at en front, der strækker sig fra Thyborøn til lige nord for Sjælland, bevæger sig mod nord.

Sådan skriver DMI.

Mens det meste af landet syd for fronten allerede lørdag morgen har kunnet mærke et skifte til mildere luftmasser, vil det nordligste Jylland dog opleve en mere træg overgang.

Her fortsætter sneen og sluddet det meste af lørdagen, inden det mildere vejr endelig får fodfæste.

I Nordjylland, især i Thy, Himmerland og Vendsyssel, er der faldet særligt meget sne med med op til 15 centimeter visse steder. Med stigende temperaturer forventes det, at snefygningen vil aftage i løbet af formiddagen.

Samtidig med sneens tilbagetog melder DMI om hård vind med vindstød af kulingstyrke og lokalt isglatte veje, hvor vejtemperaturen ligger under frysepunktet.

Disse vejrforhold betyder, at trafikanter bør færdes med ekstra forsigtighed.

En anden konsekvens af det omskiftelige vejr er en forhøjet vandstand i Østersøen, der har berørt kystområder fra Aflandshage på Sydamager til Gedser samt områder omkring Sydfyn og Lillebælt.

Selvom vandstanden nu er på vej ned, bør man være opmærksom på risikoen for oversvømmelse i lavtliggende områder.

Til slut peger vejrudsigten på, at selvom nedbørsmængderne vil aftage, kan den mættede jord stadig give anledning til fornyede problemer med høje vandstande i åer, vandløb og lavninger, hvor vand har tendens til at samle sig.

Anbefalet til dig