DMI melder om tocifrede plusgrader - og det stopper ikke der

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Årets sidste februar-uge bliver startskuddet på det danske forår.

Mest læste i dag

Selvom solcremen ikke just behøves frem de kommende dage, så kan du langt om længe lade paraplyen blive, når du skal afsted på arbejde.

Vejrguderne byder på en palette af grå nuancer de kommende dage, hvor skyerne indtager hovedrollen i det danske vejrdrama.

Meteorolog Erik Hansen fra DMI løfter sløret for en vejrudsigt, der truer med at omslutte Danmark i et blødt, men fast skyet greb.

"Mandag opbygges en svag højtryksryg over Danmark. Det giver en dag med mest tørt og ret skyet vejr, men i løbet af dagen også lidt sol rundt omkring," rapporterer Hansen, hvilket antyder en smule lys i den ellers grå horisont.

Men lad ikke den lunefulde sol narre; tirsdag følger i mandagens fodspor med en skabelon af tørvejr og en himmel tætpakket med skyer. Det ser ud til, at skyerne har taget et langvarigt lejemål over det danske landskab, parat til at dominere vejrbilledet.

Ifølge Hansen byder onsdagen sandsynligvis op til lokale byger, der dig står til at forsvinde igen den følgende dag.

Tocifret temperaturer

Så mens dagene måske starter med en advarsel om rimglatte veje og et slør af dis eller tåge, er det skyernes stille overtagelse, der tegner vejrbilledet i den kommende tid. Med temperaturer, der balancerer mellem fem og otte grader i dagtimerne, er det klart, at efteråret har taget sit faste greb i Danmark.

Men som alle andre uger, er der god grund til at se frem til weekenden: temperaturerne begynder nemlig at ligne noget man kender fra det danske forårsvejr.

"Mest skyet og især mod vest mulighed for lidt regn. Dagtemp. mellem 6 og 10 grader, om natten mellem 3 og 6 graders varme" lyder udmeldingen fra 7-døgnsprognosen.

Og holder prognosen stik, spår DMI også om en lørdag på mellem 7 og 12 grader, samt en nattemperatur på 4 til 8 grader.

Anbefalet til dig