DMI melder om vinterlig nedbør: Det kommer til at ske i løbet af ugen

Foto: Shutterstock
DMI melder nu ud om de næste syv dage.

Mest læste i dag

De sidste par dages fugtig og varme luft bliver nu skubbet væk af koldere og mere tør luft.

Selvom det umiddelbart ikke lyder som nogen opløftende melding, så er der faktisk god grund til at klappe i hænderne over vejret i den kommende dage.

Det skriver DMI.

Sagen er den, at et højtryk over Skandinavien mandag sendermere tør og kølig luft ned over Danmark, hvilket giver plads til solen.

Det er dog stadig usikkert, præcis hvornår det kommer til at ske, men allerede her mandag morgen vil solen skinne over den nordøstlige og østlige del af landet.

Den mere tørre luft glider lige så stille længere ned over landet, men det er lidt usikker, hvor hurtigt det går. Måske kommer opklaringen først frem til Ringkøbing og Tønder efter solnedgangen.

Resten af ugen giver dog flere muligheder for solskin – men også muligheder for vinterlig nedbør.

Ugens vejr

Tirsdag byder på solskin, som dog vil skifte til skyet, men tørt vejr, og derudover vil temperaturer ligge mellem fra 3 til 6 grader. Aftenen bringer skyer og mulig regn, slud eller tøsne, med temperaturer nær frysepunktet.

Onsdag byder på let regn i nord, som vil falde som enten slud eller tøsne, men ellers mest skyet og tørt, med en svag chance for sol og temperaturer mellem 4 og 6 grader.

Torsdag og fredag lover tørt vejr og solperioder, med temperaturer op til 7 grader og svag til jævn østlig vind.

Lørdag fortsætter med mest tørt vejr og vekslende skyer, mens temperaturen når op til 8 grader, med jævn til hård østlig vind, og søndag ser ud til at følge de fodspor.

Anbefalet til dig