DMI melder sig ud: Tæt på 20 graders varme i april

05/04/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
De 20 grader begynder så småt at nærme sig i denne måned.

Mest læste i dag

April ser ud til at bringe både sol og lunere temperaturer til Danmark, med dagtemperaturer der kan nå helt op til 18 grader senere på måneden.

Uge 15 starter med flot og småkøligt forårsvejr, men allerede fra mandag og tirsdag vil et svagt frontsystem passere med skyer og forbigående regn. Resten af ugen byder på sol og enkelte byger, da de nordatlantiske lavtryk forventes at tage en bane fra vest om De Britiske Øer mod nordøst og nord.

Fra midten af ugen vil en større højtryksryg give plads til lunere luft, der strømmer op over landet fra syd og sydøst. Dette kan medføre tåge over hav- og kystområder, men inde i landet vil der være bedre plads til solen og højere temperaturer. Højtryksryggen forventes at holde stand hen mod weekenden, men det er usikkert, om fronterne vest for landet kan komme ind og give lidt regn.

I uge 16 og 17 vil et større højtryksområde fra Nordskandinavien til Rusland fortsat sætte dagsordenen, og de atlantiske lavtryk forventes at holde sig vest for Danmark. Fronter fra vest kan dog presse på og af og til give skyer og lidt regn. Overvejende stabilt og mest tørt vejr med gode solchancer kan forventes i disse uger, men der vil også være mulighed for byger, især inde i landet.

Temperaturen forventes generelt at ligge lidt over det normale for årstiden, med dagtemperaturer mellem 9 og 18 grader og nattemperaturer mellem frysepunktet og 6 grader. Nedbørsmængderne ser ud til at ende omkring eller lidt under det normale for årstiden.

Alt i alt ser april måned ud til at byde på en god blanding af sol, forårstemperaturer og lejlighedsvis regn, så husk at nyde de lunere dage, når solen bryder igennem og giver plads til de højere temperaturer.