DMI melder tæt på 20 graders varme

07/05/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Vi kommer meget tæt på 20 graders varme i den kommende uge,

Mest læste i dag

Efter en kølig og blæsende periode, varsler meteorologerne hos DMI et omslag til lunere vejr i den kommende uge. Et højtryk over Åland er på vej mod øst, og en front over den sydvestlige del af landet bevæger sig langsomt mod nordøst. Natten til tirsdag ventes en ny front med regn at bevæge sig langsomt ind over landet fra vest, hvilket varsler lunere vejr.

Søndag byder på tørt vejr med nogen eller en del sol, dagtemperaturer mellem 10 og 15 grader, og let til frisk vind fra øst og sydøst. Aftenen og natten vil være tør og ret klar med temperaturer mellem 4 og 8 grader.

Mandag fortsætter det tørre vejr med nogen eller en del sol og let til frisk sydøstlig vind. Temperaturen vil variere mellem 10 og 17 grader, dog køligst ved kyster med pålandsvind. Om natten bliver det skyet vestfra, med mulighed for lidt regn i den vestligste del af landet og temperaturer mellem 7 og 11 grader.

Tirsdag vil de vestlige egne opleve skyet vejr med regn, mens den østlige del af landet får mest tørt vejr og lidt eller måske nogen sol. Dagtemperaturen ligger mellem 12 og 17 grader, og om natten mellem 9 og 12 grader. Vinden bliver let til frisk fra sydøst og syd.

Onsdag begynder med mest skyet vejr og regn flere steder, men det klarer efterhånden op fra sydvest med nogen sol og spredte byger. Dagtemperaturerne vil ligge mellem 11 og 16 grader, og om natten mellem 5 og 10 grader.

Torsdag byder på lidt eller nogen sol, men også enkelte byger. Det er også denne dag, at vi nærmer os de 20 grader, da DMI forventer, at temperaturen vil ligge mellem 13 og 18 graders varme.

Fredag og lørdag er vejret ustadigt og med ret uændrede temperaturer.

Samlet set kan vi se frem til en gradvist varmere uge, hvor vi nærmer os 20 grader. Efter en kølig og blæsende start vil vejret blive lunere og mere forårsagtigt, så husk solbrillerne og nyd det gode vejr, mens det varer.