DMI melder ud: Arktisk kulde dækker det meste af Danmark med sne i næste uge

11/12/22 07:23

Henrik Rothenbücher

Foto: Redaktionen
I næste uge bliver det for alvor koldt og snefyldt.

Julen nærmer sig med hastige skridt, og vinteren har for alvor ramt Danmark. 

Middeltemperaturen for landet ligger ifølge TV2 i december indtil videre på sølle én grad, hvilket er hele to grader koldere end normalt, og faktisk er det meste af Europa i disse dage ramt af usædvanligt koldt vejr.

Man skal således helt til Portugal, Syditalien eller Sydspanien for at finde plusgrader i Europa i den kommende uge, hvilket skyldes et arktisk kuldeudbrud, som ifølge TV2 er på vej ind over hele Europa. 

Det betyder blandt andet, at de fleste steder i Danmark slet ikke kommer til at opleve plusgrader i næste uge, og ifølge DMI kan de fleste danskere også se frem til sne. 

Den arktiske kulde gør nemlig, at hele landet faktisk måske kan blive dækket af sne på samme tid i løbet af ugen. 

Ifølge DMI vil der således komme snebyger både mandag, tirsdag, onsdag og torsdag i næste uge, hvor dagstemperaturen vil ligge på mellem 1 og 5 graders frost. 

Hvor sneen præcis rammer, og hvor meget der kommer, er usikkert, men hverken TV2 eller DMI er i tvivl om, at næste uge i hvert fald bliver kold og med nedbør i form af sne. 

Du kan altså roligt finde vanterne og kælken frem!

Den usædvanlige kulde kan dog også få mere uheldige konsekvenser for danskerne, hvilket du kan læse mere om i artiklen herunder: