DMI melder ud: Blæst og regn hver anden dag

Af: Thea Andersen

|

22/01/2024

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Regn- og blæsevejret fortsætter.

Mest læste i dag

Et voldsomt regnvejr har gennem natten bevæget sig ind over Danmark fra vest, og det forventes at fortsætte østover i de kommende timer.

Ifølge vagthavende meteorolog ved DMI Anja Bodholdt ser regnen ud til at have sluppet Sjælland omkring middagstid, men det på Bornholm kan dryppe lidt indtil midt på eftermiddagen.

Samtidig vil det være blæsende, og indtil klokken 10 vil den jyske vestkyst opleve middelvind af stormende kuling med vindstød, der kan nå op på storm- eller stærk stormstyrke. Vindens højdepunkt forventes at være i de tidlige morgentimer.

I resten af landet vil det også være blæsende, og indtil middag kan man forvente vindstød op til stormende kuling eller lokalt endda stormstyrke.

Højeste registrerede vindstød er indtil videre i Nordvestjylland med 26,7 m/s.

Den kraftige vind presser vand fra Nordsøen ind mod Jyllands vestkyst og i forbindelse med højvande mandag ved midnatstid, er der mulighed for let forhøjet vandstand i Vadehavet og op langs Vestkysten.

Tirsdag vil vandstanden også stå lidt højere end normalt i den vestlige del af Limfjorden og gennem Skagerrak og videre ned i de indre danske farvande.

Regn hver anden dag

Tirsdag kigger solen frem, og vinden aftager en smule. Dog venter et nyt regnvejr allerede natten til onsdag.

'Det regnvejr bringer en overgang temmelig lun luft med sig og igen bliver det blæsende fra sydvest og vest med mulighed for forhøjet vandstand ved de danske kyster,' skriver meteorologen.

Og sådan fortsætter det. Torsdag byder nemlig på tørvejr, sol og aftagende vind, mens et nyt regn- og blæsevejr forventes at ramme Danmark natten til fredag og fredag.

En skidt kombination

Den megen regn og den til tider kraftige vind er en skidt kombination.

'Regn sammen med smeltende sne giver et ekstra pres på vores vandløb. Samtidig vil vandstanden i vores have ad flere omgang blive forhøjet i den kommende uge, og så bliver det endnu sværere for vandløbene at komme af med vandet. Derfor er der i den kommende uge en stigende risiko for lokale oversvømmelser langs åer og vandløb. Foruden, at de store vandpytter på markerne kan nærme sig størrelser som egentlige søer,' lyder det.

Vi kan håbe, at det så er sidste omgang med oversvømmelsesrisiko.

Ifølge DMIs meteorolog er februar nemlig én af de tørre måneder, klimatologisk set.

Anbefalet til dig