DMI melder ud: Bliver det en hvid jul?

Af: Ida Hansson

|

23/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
"I'm dreaming of a white Christmas", men hvad siger DMI om det?

Mest læste i dag

De mange danskere, der havde set frem til en hvid jul, har ikke længere grund til at være forhåbningsfulde. Det kommer nemlig ikke til at ske.

Sådan lyder det fra DMI, hvis prognoser viser, at der ingen sne falder på juleaftensdag.

Derimod ser det ud til at blive en juleaften, der primært vil være præget af tørt vejr. I perioder kan der dog komme stedvis regn, fremgår det af DMI's syvdøgnsudsigt.

Trine Pedersen, der er vagthavende meteorolog ved DMI, har desuden bekræfter overfor Ekstra Bladet, at der ikke er udsigt til, at det bliver en hvid jul i år.

"Det er korrekt, at det ikke bliver en hvid jul," lyder det fra hende, inden hun fortsætter:

"Vi kommer til at stå op til en juleaftensdag, hvor vejret er køligt og klart. Men op ad dagen vil temperaturerne stige, og det, vi mest vil se, er regn og slud."

Enkelte steder i landet kan man dog opleve 'vinterlig nedbør', men det bliver næppe noget, der kommer til at ligge sig som et flot snetæppe i landskabet.

Derimod vil der primært være tale om om regn, mens der enkelte steder kan falde slud eller tilmed lidt tøsne.

Mere bliver det derfor ikke til, og det vinterlige nedbør, der er beskrevet herover, bliver heller ikke specielt udbredt.

Havde man håbet på, at det i mindste ville give mere vinterligt vejr i de efterfølgende juledage, har man heller ingen grund til at have de store forventninger.

Der er nemlig ingen udsigt til, at der kommer til at falde sne hverken d. 25 eller d. 26. december. Derimod vil det primært være regn, slud og plusgrader, de to dage kommer til at byde på. Øv!

Anbefalet til dig