DMI melder ud: Cyklonfamilie på vej mod Danmark

14/02/2022

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock.com
Nu lyder der en melding fra DMI.

Mest læste i dag

Er du blandt de mange danskere som har vinterferie i denne uge, så er der altså ikke just opløftende nyheder på vejr-fronten. 

Der er nemlig en god omgang "godt og blandet"- vejr på vej til danskerne. 

Hos DMI melder man også om, at en cyklonfamilie har sat kursen mod Danmark, hvor de har planer om at holde vinterferie her i uge 7.

"Lavtryk på lavtryk venter ude i Nordatlanten og vil fra tid til anden passere Danmark fra vest med blæst og længerevarende perioder med regn. En sådan stribe af lavtryk omtales sommetider som en cyklonfamilie," lyder det fra DMI.

Ingen udsigt til masser af sne

De kraftigste af lavtrykkene ventes først på ugen, at holde sig på god afstand af landet, så vi kan ”nøjes med” periodevis vind af kulingstyrke. Til gengæld må vi indstille os på, at den ret milde, ustadige og til tider blæsende vejrtype fortsætter et stykke tid endnu.

Vejret i den kommende uge bliver ret mildt for årstiden, men sidst på ugen vil lidt koldere luft nå frem til landet vestfra og der kan komme vinterlig nedbør i form af slud og hagl. Der er potentiale til udvikling af en storm sidst på ugen, men endnu usikkert.

Har man ferie i næste uge, så venter en mild - men ustadig og til tider blæsende vejrtype.

Der er altså ikke udsigt til en vinterferie med frost og sne, hvor man kan få luftet bobslæden.

Anbefalet til dig