DMI melder ud: Det er usædvanligt

24/03/2022

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Hos DMI er man spændt på, om der vil blive slået rekord.

Mest læste i dag

Du har sikkert bemærket, at der i den seneste tid har været en del solskin og blå himmel.

Der har samtidig været langt mellem regn og nedbør - faktisk så meget, at DMI beskriver det som usædvanligt.

"Det højtryksdominerende vejr har siden 1. marts givet usædvanligt tørt vejr. Der er til dags dato på landsplan kun kommet 2,8 mm, normalt kan der forventes 40 og 45 mm. Tørreste marts på landsplan er 7mm, registeret så langt tilbage i tiden som 1918 og 1969," skriver DMI.

Samtidig er man hos DMI spændt på, om der nu vil blive slået rekord i år - det er nemlig ikke udelukket, selvom vejret snart skifter en smule.

Måske venter ny rekord

"Det bliver spændene om vi slår den rekord i år, for selv om vejret skifter til mere ustadigt og blæsende vejr her i løbet af weekenden, kommer vejret til os efterhånden fra nordvestlige og nordlige retninger, der normalt ikke giver store nedbørsmængder,"lyder det.

I dag bliver ingen undtagelse, når det kommer til tørt vejr og solskin. Vi får endda i eftermiddag temperaturer helt op til mellem 10 og 15 grader.

Ifølge DMI skal vi dog nyde det, for det venter faktisk et vejrskifte.

De kommende dage byder fortsat på svag vind og solskin de kommende dage, men i løbet af weekenden vil vi få flere skyer og mere vind. Fra søndag vil vejret også blive gradvist køligere.

Anbefalet til dig