DMI melder ud: Det kan danskerne forvente i sommerferien

01/7/20 07:42

Sarah Steenfeldt

Shutterstock.com
Det har været nogle knap så opløftende meldinger der er kommet fra DMI de seneste dage, nu melder de ud hvordan prognosen ser ud for de kommende uger, hvor rigtig mange danskere holder sommerferie.

Denne uge har indtil videre været knap så sommerlig i vejret, selvom kalenderen viser juli måned. Men fra næste uge kan vi se frem til et lidt mere roligt og pænt sommervejr. 

Vi skal ikke forvente at der vil komme et konstant solskinsvejr, men juli måned vil give os en jævn variation af solskinsdage, drivende skyer og indimellem et lille besøg af lidt regn eller byger. For vandhundene er der også godt nyt - for mens temperaturen i havet ved de danske kyster er faldet i denne uge, vil den langsomt stige igennem juli måned. 

I uge 28 fortæller DMI at det danske vejr igen stabiliseres, da der kommer et højtryk op omkring De Britiske Øer. Højtrykket ser ikke meget kraftigt ud, men kraftigt nok til at det vil blokere for de fleste lavtryk og fronter fra vest. Det betyder for os, at vi vil få mere solskin samt mindre vind og nedbør. Der kan dog stadig komme dage med vind og vi skal ikke forvente de helt høje dagtemperaturer, de vil ligge på omkring 17 til 24 grader.

Uge 29 vil fortsat være præget af et højtryks-vejr i Danmark, mens de i Sydeuropa vil opleve et lavtryk. Selvom vi får højtryk er det dog ikke massivt, derfor er det usikkert i prognosen hvorvidt der også kan komme nogle lavtryk og give os lidt regn. I store træk vil det give os pæne dage med solskin og vekslende skydække, men også lokale regnbyger som kan være kraftige med torden. 

I uge 30 er der ikke meget nyt under solen. Den forventes at ligne vejret i uge 28 og 29, med generelt pænt og jævnt sommervejr. Der kan også være mulighed for at vi får varmegrader på over de 25 grader. 

Udviklingen herefter er noget mere usikker, men mest sandsynligt til den lidt mere solrige, lune og tørre side, dog med risiko for meget ujævnt fordelt nedbør på grund af lokale byger.

Alt i alt får vi generelt jævnt og pænt sommervejr til den lidt tørre og solrige side, som temperaturmæssigt bliver ganske normal.