DMI melder ud: Det sker onsdag

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Landet bliver delt i to.

Lige nu læser andre også

De kommende dage byder på vejr for enhver smag med både sol, skyer, regn og blæst.

Et højtryk, der tirsdag passerer lige hen over landet på dets vej mod øst, giver en del sol mange steder, og det vil primært være tørt med temperaturer omkring 12 grader.

Tirsdag vil således være en fin dag til en gåtur i skoven for at samle svampe eller en shoppetur på den nærmeste gågade.

Sådan skriver DMI.

Vejret i resten af efterårsferien

Onsdag er højtrykket rykket til Baltikum, og det åbner for, at fronter efterhånden trænger ind over den vestlige del af landet.

Hvor langt østpå fronterne når, er endnu noget usikkert, men lige nu skal vi ifølge prognoserne frem til natten til mandag, før fronterne når ind over den østligste del af landet.

Som det ser ud lige nu, får man altså fra onsdag til og med søndag i den vestlige del af landet en del skyer, kun lidt sol og stedvis regn, mens man længere mod øst kan nyde tørvejr og sol i varierende mængder.

Fra onsdag til natten til fredag bliver det desuden blæsende fra sydøst; op mellem let og hård vind, og når vinden lægger sig, pumpes lunere luft op over Danmark fra syd, så dagtemperaturen indtil mandag lokalt kan nå over 15 grader.

Stabilt vejr

I uge 43, som er ugen efter efterårsferien, ser vejret ud til at stabilisere sig en smule, da der bygger sig et højtryk op over Vest- og Nordeuropa, hvorfor der er god grund til at glæde sig.

Det vil medføre mere tørt og roligt vejr, men hvor meget solen vil skinne, afhænger af, hvor meget tåge og dis, der dannes om natten.

Temperaturerne holder sig på et relativt højt niveau for oktober, med dagtemperaturer på mellem 10 og 15 grader og nattemperaturer på 5 til 12 grader.

Nedbørsmængderne ser ud til at ende under det normale med cirka 5 til 30 mm.

Omskifteligt vejr

Når vi når til uge 44, tyder prognoserne på mere omskifteligt vejr, da lavtryk vil trække ind fra nordvest. Det vil give perioder med byger, men også mulighed for højtryk og tørvejr.

Temperaturerne forventes at ligge mellem 8 og 13 grader om dagen, mens natten byder på temperaturer mellem 3 og 12 grader.

Dermed ligger vejret stadig tæt på normalen for årstiden, og nedbørsmængderne anslås til at være omkring eller lidt under det gennemsnitlige niveau.

Anbefalet til dig