DMI melder ud: Efter kategori 1-varsel venter glædelig overraskelse

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er godt nyt til det danske folk.

Lige nu læser andre også

Torsdag morgen vil starte diset eller tåget i stort set hele Danmark.

Netop derfor har DMI også udsendt et kategori 1-varsel, som gælder store dele af Jylland samt det nordlige Fyn, og en risikomelding, som hærger over store dele af Sjælland.

Disen og tågen letter i løbet af formiddagen, men flere steder ser det dog også ud til, at tågen kan bestå til langt op ad dagen.

Der, hvor disen og tågen letter, vil man opleve en lun og solrig efterårsdag med temperaturer mellem 18 og 22 grader og svage vinde fra østlige retninger.

Sådan skriver DMI, der tilmed har godt nyt om de kommende dage.

Fredag

Den kommende weekend byder på typisk, dansk efterårsvejr med dis og tåge først på dagen, som gradvist giver plads til sol og behagelige temperaturer.

Før danskerne kan gå på weekend, skal fredagen dog overstås.

Fredag starter med lokal dis eller tåge, men solen vil bryde igennem, og dagen forbliver overvejende tør og solrig. Temperaturerne når op mellem 18 og 23 grader, hvilket gør det til en skøn dag for udendørs aktiviteter.

Om aftenen vil solen fortsat skinne, inden natten falder på med klart vejr.

Dog er der mulighed for stedvis tåge, og temperaturen falder til mellem 10 og 15 grader.

Weekendvejret

Lørdag ligner på mange måder fredag med lokal tåge om morgenen og sol senere på dagen.

Temperaturen bliver en anelse lavere, og om natten er vejret generelt klart. Den østlige og nordlige del af landet kan opleve mere skyet vejr og risiko for tåge.

Vinden forbliver svag til jævn fra øst og sydøst.

Søndag følger mønsteret med lokale tågebanker tidligt på dagen. Solen vil dog skinne ind imellem, og temperaturerne holder sig på behagelige 17 til 21 grader.

Aftenen og natten bliver mest klar, men der er risiko for dis og tåge. Temperaturen falder til mellem 10 og 15 grader, og vinden fortsætter med at være svag til jævn fra sydøst.

Samlet set ser weekenden ud til at blive mild og solrig. Desværre kunne det godt tyde på, at det er sidste gang i år, at danskerne får lov at opleve netop det.

Anbefalet til dig