DMI melder ud: Efter snestorm venter stort vejrskifte

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et stort vejrskifte er på vej.

Mest læste i dag

Det danske vejr har vist sig fra sin vinterlige side i de seneste dage, men inden længe kommer det til at ændre kurs.

Fredag bliver en dag præget af skyet vejr i syden og snefald. Temperaturen svinger omkring frysepunktet, og i syden af landet kan vinden nå op til hård styrke. Natten bringer mere sne og temperaturer, der dykker ned til 13 graders frost i nogle områder.

Men så melder et stort vejrskifte sin ankomst.

Det skriver DMI.

Weekenden og mandagen lover lidt roligere vejr, men dog vil sydøstlige dele af landet fortsat opleve snebyger, da temperaturerne vil blive koldere i de kommende dage.

Dagene vil overvejende byde på tørt vejr med chancer for sol, og i nattetimerne kan rimtågen lægge sig tæt, hvilket kan påvirke synligheden markant. Dagtemperaturerne vil variere fra frysepunktet til 5 graders frost, og om natten kan de falde til mellem 5 og 15 graders frost.

Tirsdagen tegner til at blive mest tør med lidt eller nogen sol. Rimtågen kan dog stadig forekomme. Dagtemperaturen når op mellem frysepunktet og 3 graders frost, og i den vestlige del af landet kan der endda opleves op til 5 graders varme. Natten vil fortsat være kold med temperaturer ned til 8 graders frost.

Denne periode med vintervejr kræver tilpasning, ikke kun i forhold til påklædning, men også når det kommer til transport.

Borgerne opfordres til at være ekstra opmærksomme på vejene og tilpasse farten efter forholdene.

Anbefalet til dig