DMI melder ud: Eks-orkan på vej mod landet

Nyheder
Foto: Shutterstock
Her er alt, du skal vide.

Lige nu læser andre også

Ugens anden dag er over os, og det ser ud til, at den fortsætter i samme spor som den første.

Det bliver nemlig en skyet dag med dis og tåge flere steder, som stedvis kan være tæt først på dagen. I løbet af dagen kommer der en overgang også et regnvejr op over landet sydfra.

Regnen er så småt begyndt i Sønderjylland og vil bevæge sig mod nord. Over middag vil man også kunne få brug for paraplyen i Skagen.

Sådan skriver DMI.

Natten til onsdag vil et nyt område med regn bevæge sig op over Østersøen fra syd, og det forventes at bringe en del regn med sig.

Dog kan det ske at den kraftigste del af regn området bevæger sig lidt længere mod øst og smider de store regnmængder i Østersøen.

Derfor er der udsendt et DMI-varsel om kraftig regn gældende fra onsdag midnat til onsdag klokken 8.

Eks-orkan på vej

Torsdag vil eks-orkanen 'Kirk' nå frem til os, men det er fortsat forbundet med en del usikkerhed omkring, hvilken bane den tager.

Den seneste prognosekørsel indikerer, at lavtrykket vil passere op over Østersøen, og derved er det kun den østlige del af Danmark, der vil opleve regnvejr.

Det er dog værd at bemærke, at prognosekørslen før havde forudset, at lavtrykket tager en bane længere mod vest - det vil nemlig give mere regn til Danmark.

Når lavtrykket har passerer, venter der os en god gang blæsevejr med byger, og heldigvis ser vejret ud til at arte sig på fredag, hvor mange skolebørn, traditionen tro, går på efterårsferie med skolernes motionsdag.

Anbefalet til dig