DMI melder ud: Én ting forbliver i det uvisse

Nyheder
Foto: Shutterstock
Én ting kan vejrtjenesten ikke forsikre danskerne omkring.

Lige nu læser andre også

Danskerne fortsætter med at vente på det sommervejr, som ikke har vist sig i det seneste lange stykke tid.

Onsdag morgen rammes landet af et lavtryk, der ligger sig over den nordlige del af Nordsøen. En tilhørende varmfront befinder sig over den nordlige del af Jylland, hvilket vil medføre en del regn- og tordenbyger.

Samtidig bevæger en koldfront ned gennem Jylland, som intensiveres i løbet af formiddagen. Som dagen skrider frem, vil det kedelige vejr bevæge sig mod nordøst, og når vi rammer eftermiddag, forventes det at klare lidt op.

Sådan skriver DMI.

På forsiden af koldfronten strømmer en varm og fugtig luftmasse op over Danmark fra sydøst. Kombinationen af varme og fugt, sammen med en ustabil atmosfære og koldfrontens løft, skaber optimale forhold for kraftige regn- og tordenbyger.

Disse byger kan fra onsdag formiddag og frem til over middag ramme dele af landet.

Især Nordøstjylland, Djursland, Sjælland og Bornholm er i risikozonen for intense byger med både hagl og kraftige vindstød, hvorfor DMI har udsendt risiko for skybrud, hagl og torden for de berørte områder.

Det er endnu usikkert, om bygerne vil vare længe nok til at opfylde skybrudskriteriet på mere end 15 mm regn på 30 minutter, men intensiteten forventes at være på skybrudsniveau.

Mange danskere kan derfor forvente heftige byger, som man vil søge ly for, men som hurtigt vil være overstået.

Anbefalet til dig