DMI melder ud: “Et kig i prognoserne er desværre ikke opmuntrende læsning”

05/5/22 07:40

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Nu er der efterhånden høj risiko i størstedelen af landet.

Efterhånden er tørkeindekset landet over enten orange eller rødt. Det vil altså sige, at det rammer det højeste på skalaen og der dermed er høj risiko for tørke landet over.

Det betyder blandt andet, at man bør være ekstremt varsom hvis man brænder ukrudt af - eller på anden vis har flammer eller ild i naturen. 

Der kan nemlig lynhurtigt opstå en naturbrand, når naturen er knastør.

Selvom mange danskere sikkert nyder det tørre og milde vejr, så er der nok også nogle haver og noget natur, der efterhånden godt kunne trænge til et solidt regnskyl. 

Det ser dog ud til, at det kommer til at lade vente på sig.

Så for landmænd og haveejere der kigger langt efter de mørke og tunge skyer med regn, er der altså skidt nyt.

“Et kig i prognoserne er desværre ikke opmuntrende læsning,” lyder det fra DMI, som kan fortælle at der sandsynligvis kommer lidt regn natten til lørdag. 

Kan nå at 'skifte mening'

Det er dog tale om en mindre mængde.

Frem til mandag morgen forventes der på landsplan at falde mellem 0 og 4-5 mm regn, så det vil altså ikke have den store indvirkning på den voldsomme tørke, der også er på landsplan.

Hvis vi tager et kig på prognoserne for næste uge, så ser det ud til, at der fra tirsdag eller onsdag passere fronter med regn. Men DMI understreger at der fortsat er ‘længe’ til næste uge - og dermed kan prognoserne nå at skifte mening. 

DMI melder også, at vi vil begynde at få vejret ind fra vest og sydvest, hvor fra denne kant vil komme mere fugtighed og varme i luften.