DMI melder ud: Farvel til sol og sommer - nu kommer regnen

Nyheder
Foto: Pixabay
Der er regn på vej.

Mest læste i dag

Efter en række solrige og varme uger siger vi nu farvel til sommervejret for en stund. Fra i dag og frem mod weekenden varsler DMI regn og tordenbyger over det meste af landet.

Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge Hans Peter Wandler, vagthavende meteorolog ved DMI, venter der en frontzone sydvest for Danmark, som vil bevæge sig langsomt og bringe kraftige regn- og tordenbyger med sig. 

Selvom onsdagen starter med sol mange steder, er det kun en stakket frist. Regnen vil snart indtage scenen. 

“Vi plejer at sige, at der for maj kan komme op mod 47 mm regn, og hvis prognoserne holder stik, kan der godt komme op mod 30 mm eller mere lokalt,” lyder det fra DMI. 

Sønderjylland vil opleve mest regn om onsdagen, men i løbet af natten og torsdagen vil frontzonen bevæge sig mod nordøst.

“Og det er nok først fredag middag, den slipper den nordligste del af landet,” forklarer Wandler. 

Det betyder, at paraplyer og regntøj kan blive uundværlige de kommende dage.

Selvom det kan føles som en træls afbrydelse af det ellers så dejlige sommervejr, er der stadig håb forude. 

Desværre er det svært at forudsige, om solen vil vende tilbage lige med det samme. 

Så mens vi venter på bedre vejr, kan vi nyde lyden af regnen på taget og måske finde glæde i de friske, kølige briser, der følger med tordenbygerne.

Måske er det også en god anledning til at finde de glemte bøger frem og lave en kop varm te.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Golden retriever får skældud af sin ejer: Videoen med hundens reaktion er gået viralt Den lille vovse tog skideballen med manér - og nu deler ejeren reaktionen

Anbefalet til dig