DMI melder ud: Har spurgt kunstig intelligens om hjælp

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI er eksperter, når det kommer til vejr, men de erkender også, at der er andre, der er mere kreative.

Lige nu læser andre også

Selvom sommeren for mange har været en stor skuffelse, så er der lagt i kakkelovnen til, at de kommende dage vil byde på godt vejr.

I den kommende weekend og ind i næste uge vil vejret byde på en blanding af regn, skyer og solskin, men heldigvis ser det ud til, at tørvejr og solstråler kommer til at dominere.

Sådan skriver DMI.

Fredag starter med skyet vejr og regn, som tager turen østpå i løbet af dagen. Temperaturen vil ligge mellem 17 og 22 grader, og vinden vil være let til jævn fra syd, men drejer til vest i Jylland om eftermiddagen.

Om aftenen bliver det mest skyet med regn i de østlige egne, mens det klarer op i vest.

Tørvejret begynder

Lørdag vil de sydlige egne opleve let skyet til skyet vejr med spredt regn, mens det i Nordvestjylland vil være tørt med perioder med sol.

Temperaturerne vil være mellem 18 og 22 grader, og vinden vil være svag til jævn fra vest. Om aftenen og natten forventes tørt og til dels klart vejr med nattemperaturer mellem 11 og 16 grader.

Søndag starter med at være let skyet i de østlige egne, men generelt vil dagen byde på tørt vejr og en del sol. Der er dog risiko for enkelte lokale byger.

Dagtemperaturen vil ligge mellem 17 og 21 grader, og nattemperaturen vil falde til mellem 12 og 16 grader. V

Mandag og tirsdag bliver overvejende tørre med nogen til en del sol. Mandag aften og nat kan der være risiko for tågebanker.

Temperaturerne vil være mellem 18 og 22 grader om dagen og falde til mellem 10 og 15 grader om natten. Tirsdag forventes temperaturerne at stige lidt med dagtemperaturer op til 24 grader.

Onsdag og torsdag starter tørt med plads til solen, men torsdag nærmer et frontsystem sig fra sydvest, hvilket kan ændre vejrforholdene.

Har spurgt ChatGPT

Mens DMI er eksperter, når det kommer til vejret, så er der andre steder, hvor de måske er knap så skarpe:

"Da vi herinde mest har forstand på vejret, har vi givet ChatGPT vores vejrudsigt og bedt den komme med forslag til aktiviteter, som passer til vejret," skriver vejrtjenesten.

Om torsdagen skriver ChatGPT følgende:

"Start dagen med en frisk cykeltur eller en gåtur i parken. Formiddagens behagelige temperaturer gør det også ideelt at tage børnene med på legepladsen eller tage en picnic i det grønne. Hvis vejret skulle skifte, kan eftermiddagen bruges på indendørsaktiviteter som at besøge et museum, tage på café eller se en film i biografen."

Hvis du gerne vil læse, hvad ChatGPT har at sige om fredag og lørdag, kan du klikke her.

Anbefalet til dig