DMI melder ud: Her er vejret store bededag

03/05/2023

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Frem til dagen ser vejret godt ud, men på selve helligdagen vil vejret tage et skridt baglæns.

Mest læste i dag

Den 28. februar 2023 blev det vedtaget i Folketinget, at store bededag skulle afskaffes.

Derfor skal fredagens helligdag, som også er en stor konfirmationsdag, nydes til fulde.

Men der går lige to dage, før helligdagen ankommer.

Onsdagen fortsætter de gode takter, vejret har vist på det seneste, men i landets vestlige egne vil skyerne spolere solens varme stråler op ad dagen.

På trods af det flotte vejr vil temperaturerne holde sig til den kølige side med 8 til 13 grader, men vinden vil være svag, og derfor vil forårsdagen føles behagelig samt indbyde til udendørsaktiviteter.

Store bededag vil blive ugens mest blæsende dag, da en jævn til hård østlig vind vil give de danske konfirmander selskab. 

Temperaturerne bliver mellem 5 og 10 grader, og i det sydlige Danmark vil regn true i horisonten, men i dagtimerne forventes der tørvejr over hele landet.

Samtidig truer et regnvejr med at bevæge sig ind over den sydvestlige del af Danmark, men med lidt held holder det tørt i dagtimerne og regnen starter først ud på aftenen.

Årsagen til at store bededags-vejret, hvor mange unge mennesker skal konfirmeres, ikke helt lever op til den store festdag er, at et højtryk ved Stockholm sender kold luft til Danmark.

Men nyd helligdagen og de varme hveder, for næste år vender traditionerne ikke tilbage, hvor dagen vil lige så mange andre.

Anbefalet til dig