DMI melder ud: Her rammer det hårdest i dag

22/04/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Alt efter hvor i Danmark du befinder dig, så skal du forberede dig på en yderst blæsende dag.

Mest læste i dag

Efter et par dage med dejlige lune forårstemperaturer, skal vi nu igen forberede os på temperaturer på blot omkring de 10 graders varme. Det betyder dog ikke, at det ikke bliver solrigt - der kommer nemlig en del sol til danskerne i de kommende dage. Men i dag skal vi også forberede os på et yderst blæsende vejr - og det vil fortsætte i de kommende dage.

I dag får vi nogen eller en del sol, men i løbet af dagen stedvist mere skyet og lokale byger. Temperaturer mellem 7 og 12 graders varme - og temmeligt blæsende vejr. Omkring nordvest jævn til hård vind, ved kysterne kuling og kraftige vindstød - værst bliver det ved Vestkysten, hvor vindstødene kan komme til at ligge lige under stormstyrke.

"Det kan godt være, at tingene skal tøjrets lidt fast rundt omkring i dag. Vi får en kraftig vind, og især vindstødene kan være voldsomme. Ved Vestkysten kan de komme til at ligge i underkanten af stormstyrke," lyder det fra vagthavende meteorolog Klaus Larsen til B.T. torsdag morgen.

Fredag nogen eller en del sol, men i løbet af dagen stedvis mere skyet. Især i de sydvestlige egne, skal man forberede sig på, at der kan komme en enkelt lokal byge. Temperaturer mellem 7 og 12 grader, med let til frisk vind omkring nordvest. 

Fortsat køligt, men solrigt 

Lørdag byder på stortset tørt vejr, med en del sol landet over. Temperaturer mellem 8 og 13 grader, svag til frisk vind fra nordvest og nord. 

Søndag vil igen byde på stort set tørt vejr, med en del sol de fleste steder. Temperaturer mellem 7 og 12 graders varme og svag til frisk vind, mest ved nordvest og nord. 

Når vi tager et nærmere kig ind i næste uge, ser det ud til fortsat at byde på tørt vejr med en del sol mandag - men tirsdag kan der efterhånden blive skyet og mulighed for enkelte byger.

Onsdag og torsdag ser ud til fortsat at byde på uændrede temperaturer og ustabilt vejr.

 

Anbefalet til dig