DMI melder ud: Her rammer sneen i dag

Af: Thea Andersen

|

19/01/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lokalt kan der komme op til ti centimeter sne torsdag, oplyser DMI.

Mest læste i dag

Torsdag kan blive en ret snefyldt dag.

Flere steder i landet melder Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) nemlig om op mod ti centimeter sne.

Det skriver Ekstra Bladet ifølge Dagens.dk.

"Lige nu er det ikke hele landet, der er ramt, men i Midtjylland, Vestjylland og den sydlige del af Fyn ser vi glatte veje dækket af sne. Snenedbøren giver udfordringer for morgentrafikken, der ikke kan køre i samme hastighed og skal passe på på grund af nedsat sigtbarhed. Der, hvor den er farlig, er, hvor du kommer kørende i regn - og så over i sne eller omvendt, så kan det altså godt komme bag på én," fortæller Jens Lindskjold, vagthavende meteorolog ved DMI, ifølge Ekstra Bladet.

Sneen starter med at komme ind fra sydvest og glider, som dagen skrider frem, langsomt ind over landet mod øst. Mens snevejret trækker mod hovedstadsområdet, bliver nedbørens intensitet noget svækket.

Det vil altså ende ud i sjappet, gråt vejr.

"Lige nu ligger temperaturen på omkring nul til tre grader i hele landet. Risikoen for de glatte veje bliver dog mindre aktuel, som dagen skrider frem, og nedbøren mister pusten og går over i noget sludregn, mens det rammer Sjælland, resten af Fyn og Sydhavsøerne," siger Jens Lindskjold, vagthavende meteorolog ved DMI ifølge Ekstra Bladet.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig