DMI melder ud: Husk overtøjet!

02/05/2023

Jesper Bengtson

Foto: Jesper Bengtson
Kulden tager til.

Mest læste i dag

I nattetimerne har en koldfront krydset Danmark

Koldfronten gjorde sit indtog i Danmark mandag eftermiddag i Nordjylland, og herfra sneg den sig langsomt ned over landet, hvor den bragte enkelte mindre byger med sig.

Sådan lyder dagens melding fra DMI.

En front er ofte en skille-zone mellem kold og varm luft. Luften, der kommer efter en frontpassage, vil være præget af den front, der lige har passeret.

Når en koldfront har passeret, vil der efterfølgende være koldere luft, hvor luften vil være varmere, hvis en varmfront har passeret.

Og gårsdagens og natten koldfront vil derfor også sætte sit præg på dagens temperaturer. 

I går sneg temperaturen sig flere steder op på 16 grader, men i kølvandet på den koldfront, der har passeret landet, vil temperaturerne i dag ikke snige sig over de 12 grader.

Prognoserne fortæller, at det dog stadig bliver en udmærket forårsdag på trods. Solen vil vise sig, men skyer vil gøre den selskab, og der vil også enkelte steder være risiko for byger.

Det bliver dog stadig en fin forårsdag, selvom det bliver lidt køligt. Der kommer perioder med både sol og skyer, og enkelte steder kan der falde en let byge.

Aftentimerne vil være fri for nedbør, og solen vil fortsat vise sig på himlen. Natten vil være klar, men lokalt vil der være risiko for tåge. 

Vestenvinden, der er til stede i dagens sene timer, vil være svag, og temperaturerne vil i nattetimerne holde sig over frysepunktet, da der vil varieres mellem 2 og 5 grader.

Men lad dig ikke narre af at solen kan vise sig på himlen i løbet af dagen, for det vil stadig være køligt udenfor - så husk overtøjet!.

Anbefalet til dig