DMI melder ud: Hvid jul flere steder i landet

Foto: Shutterstock.com
Nu melder DMI ud, at der bliver hvid jul flere steder i landet.

Mest læste i dag

Fra torsdag morgen og frem til fredag middag bliver Danmark passeret af et lavtryk og et frontsystem. Dette vil føre en del nedbør med sig - både i form af regn, slud og sne.

Især i den nordlige halvdel af landet er der gode chancer for, at nedbøren falder som sne. I den sydlige del af landet vil det sandsynligvis starte som sne, men i løbet af torsdag eftermiddag vil det dog slå over i regn og slud.

Det skriver meteorolog Trine Pedersen fra DMI.

Når lavtrykket er passeret med sine fronter, vil det blive koldt i det meste af landet. Derfor kan man forvente, at temperaturen falder i løbet af juleaftensdag, ligesom der julenat vil være udbredt frost. Flere steder i landet kan dette føre til et snedækket landskab.

På juledag kigger solen frem flere steder i landet, men der vil mange steder være en temperatur, der holder sig under 0 grader hele døgnet.

Ifølge Trine Pedersen fra DMI er der endnu ikke sikkerhed for prognoserne med hensyn til den specifikke fordeling af regn og sne. Desuden kan grænsen mellem sne og regn fortsat ende med at rykke enten lidt mod nord eller lidt mod syd.

Hun slår desuden fast, at der ikke vil være tale om en landsdækkende hvid jul. Det vil nemlig kræve, at mere end 90% af landet er dækket af mindst 0,5 centimeter sne på juleaftensdag om eftermiddagen. Og det vil ikke være tilfældet i år.

Flere steder i landet vil der dog falde en del sne, hvorfor der frem mod juleaftensdag om eftermiddagen kan falde mellem 3 og 10 centimeter sne. Det betyder, at der er flere steder i landet, hvor det formodes, at man får en hvid jul.

Anbefalet til dig