DMI melder ud: Kraftig blæst med stormstyrke på vej

12/2/22 17:18

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Ifølge DMI kan danskerne ser frem til kraftig vind med op til stormstyrke.

Den kommende uge vil byde på både regn og blæst, skriver DMI. Mandagen starter skyet de fleste steder i landet, ligesom det meste af landet vil blive ramt af regn og byger.

Mandag vil temperaturen svinge mellem 6 og 9 grader, mens vinden vil være jævn til hård fra syd og sydvest. Ved kysterne kan der stedvis være op til kuling.

Når natten melder sin ankomst, begynder det så småt at klare op fra nordvest, og temperaturen vil falde til mellem 2 og 5 grader. I løbet af natten drejer vinden til vest og aftager en smule.

Tirsdagen starter en kende bedre, da den vil byde på lidt eller nogen sol, men også enkelte byger. Ud på dagen bliver det mere skyet vestfra, og der kommer efterhånden regn, som først rammer den vestlige del af landet.

Temperaturen svinger mellem 4 og 7 grader, og vinden forventes at være jævn til hård fra sydvest. Ved kysterne kan der igen være op til kuling.

I starten af natten begynder regnen igen at falde, men senere klarer det op fra vest. Nattens temperatur befinder sig mellem 3 og 6 grader, og vinden drejer mod vest, hvor den fortsat er jævn til hård med stedvis kuling ved kysterne.

Onsdag bliver den østlige del af landet mødt af regn fra morgenstunden, som med tiden vil overgå til lidt eller nogen sol og kun få byger. Ud på eftermiddagen vil der trænge regnfyldte skyer ind over landet vestfra.

DMI oplyser, at temperaturen vil være mellem 5 og 8 grader, og at vinden vil være let til frisk omkring vest, mens den ved kysterne kan være stedvis hård.

Om aftenen og natten er der udbredt, som senere klarer op fra fest. Nattens temperatur svinger mellem 3 og 7 grader. Vinden begynder at tiltage til frisk vind til kuling omkring, og ved kysterne op til hård kuling. I løbet af natten kommer der kraftige vindstød.

Torsdag bliver en blæsende omgang med byger, der en overgang kan være med slud eller hagl. I løbet af dagen vil vinden være frisk til kuling omkring vest, og en overgang op til hård kuling med vindstød af stormstyrke. Temperaturen lyder på mellem 2 og 7 grader.