DMI melder ud: Landet bliver delt i to

Foto: Privat
I dag deles landet i to ifølge DMI.

Mest læste i dag

I morgen er det skærtorsdag, og det betyder, at en stor del af danskerne har fri til at kunne gøre lige præcis det, de vil.

Inden vi når så langt, skal onsdagen dog 'overstås', og her bliver landet delt i to dele, som dog ikke er lige store.

Sådan skriver DMI.

Længst mod vest bliver det mest skyet, men i resten af landet kan der komme nogen eller en del sol.

Solen kan dog fremstå sløret af højtliggende skyer. Disse skyer kaldes Cirrus. De ligger ofte i en højde af 5-13 km og består af iskrystaller.

Jo længere mod vest man kommer, jo mere vil skyerne dominere himlen. Skyerne hænger sammen med et frontsystem over Nordsøen, som sidst på aftenen og i nat vil give regn til de vestligste egne.

Fronten vil skærtorsdag bevæge sig  ind over Syd- og Vestjylland og kan frem til i morgen aften give op mod 15 mm. regn.

Temperaturen deler også landet

Ikke nok med at skyerne deler landet, temperaturen fordeler sig heller ikke helt jævnt.

Temperaturen vil ligge mellem 9 og 15 grader, men for at opleve de højeste temperaturer skal man opholde sig over den sydvestlige del af landet. Dette skyldes at vi har en sydøstlig vind. Jo længere strækning vinden skal over land, des højere temperaturer kan opnå.

Da havtemperaturen kun ligger på omkring 6 grader, vil det ved kyster med pålandsvind ikke være særligt lunt, men man skal ikke langt ind i landet før den stiger.

Så hvis man skal ud i naturen, vil de fleste nok kunne nyde en flot dag med forårsfornemmelser.

Weekenden

Udsigten for weekenden og de følgende helligdage viser et mere blandet vejr, med både skyer, regn og solstråler på programmet.

Vejrprognoser peger på, at det dog vil blive en anelse lunere, hvilket lover godt for weekendvejret.

Langfredag byder på skyet vejr med chancer for både byger og sol, mens temperaturerne kan nå op mellem 7 og 12 grader. Vinden vil være sydvestlig, med mulighed for stærkere vinde ved kysterne.

Lørdagens vejr fortsætter med at være ustadigt med regnperioder, men også muligheder for sol og temperaturer, der lokalt kan nå op til 18 grader, særligt i syd.

Dermed melder DMI endnu engang ud om 18 grader, hvilket må siges at være en både glædelig og vild melding, da danskerne ikke er vant til at kunne opleve næsten 20 graders varme i slutningen af marts måned.

Anbefalet til dig