DMI melder ud: Sne på vej

21/2/23 08:59

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock
Der er lagt op til en vejrmæssigt interessant afslutning på ugen.

Tirsdag ventes roligt vintervejr, lokalt med lidt sol.

Onsdagen bliver mere våd. Her er der udsigt til skyer og regn hist og her - især over Jylland. Temperaturer mellem 4 og 7 grader. Torsdag ventes det at klare op, men med lidt koldere vejr.

Og så bliver det vejrmæssigt interessant, skriver Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

"Fredagens vejr er det store spændingsmoment i øjeblikket. Et mindre, men ret intenst lavtryk ventes at bevæge sig fra Sydnorge via Skagerrak til Sjælland eller Skåne," skriver meteorolog Hans Wanner fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) i sin vejropdatering.

Lavtrykket fører koldere luft, en del vind og nedbør med sig. Som det ser ud netop nu, vil det meste af nedbøren først komme som regn, men senere kan den gå over i slud eller sne, lyder det.

Weekendvejret ser dog noget bedre ud. Her ventes tørt vejr med en del sol. Temperaturer mellem 2 og 8 grader. Mandag og tirsdag bliver fortsat tørt, men antagelig noget højere dagstemperaturer.

Den generelle vejrudvikling er ret sikker frem til torsdag, men detaljerne om fredagens lavtryk er meget usikre. Det tørre vejr i weekenden er ret sikkert, skriver DMI under 7-døgnsudsigten.