DMI melder ud om august måned: Det kommer ikke til at ske

Nyheder
Foto: Shutterstock
DMI har opdateret månedsprognosen.

Lige nu læser andre også

I morgen tager vi hul på den allersidste sommermåned.

DMI har i den forbindelse opdateret månedsprognosen, så danskerne nu kan indstille sig på, hvad de skal forvente af augustvejret, som der alt andet lige er store forventninger til, da sommeren ikke har været som håbet indtil videre.

I den nyligt opdaterede prognose skriver DMI, at vi kan forvente en blanding af regn, byger og solrige dage med temperaturer, der ligger tæt på 'normalen'.

Selvom det ikke ligner, at stabilt sommervejr er på vej, kan vi stadig se frem til et par varme dage til strandture og grillaftener.

Men hvornår er det så?

Uge 32 - Paraplyen skal findes frem

I uge 32 vil flere atlantiske lavtryk passere over De Britiske Øer og Norskehavet, hvilket bringer regn, skyer og byger til Danmark fra vest.

Onsdag og torsdag kan paraplyen blive nødvendig, men der er også plads til solskin og opklaring. Temperaturen om dagen vil ligge mellem 19 og 24 grader, og nattemperaturerne vil svinge mellem 11 og 18 grader.

Samlet set forventes temperaturen at være lidt over normalen for årstiden, mens nedbørsmængderne ser ud til at ende omkring det normale niveau.

Uge 33 - Skiftende vejr

I uge 33 fortsætter mønstret med skiftende fronter, der bringer både regn og solrige perioder til landet.

Vinden vil hovedsageligt komme fra vest, men varm luft fra kontinentet kan lejlighedsvis skubbe temperaturerne op over 25 grader. Dage med solskin og enkelte byger vil skifte med dage med kraftigere regn og torden.

Dagtemperaturen forventes at ligge mellem 18 og 23 grader, mens nattemperaturerne vil være mellem 10 og 17 grader.

Samlet set forventes temperaturerne at ligge omkring eller lidt over normalen for årstiden, med nedbørsmængder på 15-30 mm.

Uge 34 - Flere dage med sol

I næstsidste uge af august er der ingen tegn på markante ændringer i vejret. Højtryksrygge kan dog give flere tørvejrsdage og mere sol.

Dagstemperaturerne vil typisk være mellem 20 og 25 grader, mens nattemperaturerne vil ligge mellem 10 og 18 grader.

Temperaturerne forventes at være lidt eller noget over normalen, mens nedbørsmængderne ser ud til at ende lidt under det normale med 10-20 mm.

Slutningen af måneden

Prognoserne for slutningen af august og begyndelsen af september er usikre.

Modellerne indikerer dog, at vejret vil fortsætte med vekslende perioder af lavtryk og højtryksrygge, hvilket betyder en blanding af regn, byger og solrige dage.

Temperaturerne forventes at være omkring eller lidt over det normale for årstiden, mens nedbørsmængderne ikke ser ud til at afvige væsentligt fra det normale.

Samlet set kan vi forvente en blanding af forskellige vejrfænomener i den kommende tid, hvor sol og regn vil dele pladsen i kalenderens sidste sommermåned.

Anbefalet til dig