DMI melder ud om efterårsferien: Det starter skidt

08/10/20 07:30

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Hvis du er en af dem, som kan se frem til at gå på efterårsferie på fredag - så er du måske interesseret i, at vide om du skal planlægge aktiviteter inde eller ude.

Har du planer om at skulle ud og samle kanstanjer, gå lange ture og rive blade sammen i haven? Så er det måske en fordel lige at tjekke den kommende uges prognose, så du ved hvornår det er bedst at planlægge aktiviteter udendørs.

Den seneste uge har budt på en del vådt vejr, krydret med blæst og torden. Det ser dog ud til at vi slipper for torden og hagl - men derudover ser det ikke ud til, at starten på efterårsferien bliver meget bedre vejrmæssigt.

Det ser ud til at efterårsferien både kommer til at byde på regnfulde dage, især i den første del af ugen - men derefter kan vi se frem til en mere solrig afslutning på uge 42.

Regnfulde fronter på vej

Prognosen for næst uge lyder nemlig på, at ugen vil starte ud med regnfulde fronter, men at der sidst på ugen vil komme en mere solrig afslutning. Så mens de første dage vil være våde og efterårsagtige, vil et højtryk senere bygges op og igen give mere tørvejr, sol og højere temperaturer. 

Det ser ud til at det pæne vejr vil fortsætte ind i uge 43, hvor vi kan forvente mest tørt og pænt vejr.

Når vi rammer uge 44, kan vi godt forberede os på, at et lavtryk vil passere Danmark. Det kan give et gedigent blæsevejr, lyder det fra DMI. 

Det ser ud til at både temperatur og nedbør i oktober, i gennemsnit bliver næsten omkring normalen - og måske en lille smule over.