DMI melder ud om regnen: Så længe kommer det til at fortsætte

Nyheder
Foto: Shutterstock
Der er tvivl omkring, hvornår regnen slipper sit tag.

Lige nu læser andre også

Så skete det langt om længe.

Efterårsvejret er for alvor sat ind, og vi lægger ud med en ordentlig omgang regn til store dele af landet.

Her i de tidlige morgentimer har kraftige tordenbyger huseret på Vestsjælland, hvor der også er registreret skybrud flere steder.

Området med de kraftige tordenbyger er nu på vej videre op over Øst- og Nordjylland, hvor man mange steder kan vågne til bulder og brag.

Sådan skriver DMI.

Nye forsyninger trækker op over landet fra syd, men DMI forventer ikke, at der vil være torden i det, men fortsat kraftige regn og byger.

De største nedbørsmængder forventes i den centrale del af landet, og prognoserne viser, at der når dagen er omme, mange steder kan være faldet et sted mellem 30 og 50 mm regn.

Derfor har DMI også udsendt et kategori 1-varsel om kraftig regn og skybrud. Varslet varer indtil mandag klokken 13.00 og gælder stort set hele landet.

(Artiklen fortsætter under X-opslaget)

I løbet af dagen begynder det ganske langsomt at klare op vestfra med kun enkelte byger, og mod vest kan man se frem til et solstrejf.

Prognoserne er ikke helt enige om, hvor hurtigt regnen slipper sit tag over Nordjylland og Sjælland, men det vil formentlig regne frem til engang i aften.

Temperaturen vil i dag ligge mellem 15 og 20 grader, og så begynder vinden at tiltage fra det vestlige hjørne.

Lige nu ser det ikke ud til, at vi sniger os op over de 20 grader på noget tidspunkt i løbet af ugens, hvorfor det nok ikke er helt forkert at sige, at vi nu for alvor er trådt ind i efterårssæsonen.

Anbefalet til dig