DMI inden stormen Pia: Her er blæsten kraftigst

Af: Thea Andersen

|

20/12/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Stormen Pia er på vej.

Lige nu læser andre også

Her til morgen befinder et lavtryk sig lige øst for Island, og fortsætter mod sydøst. Lavtrykket ventes at passere nord om Færøerne i aften, hvorefter det sætter kurs mod Sydnorge.

Det tilhørende regnvejr passerer Danmark først på torsdagen og efterfølges af markant tiltagende vind, oplyser meteorolog ved DMI Steen Hermansen i 'meteorologens kommentar' på vejrtjenestens hjemmeside.

Vinden kan nå op på hård til kulingstyrke fra vest og nordvest, ved kysterne endnu kraftigere.

På den jyske vestkyst forventes vinden at nå stormstyrke i middelvind, med vindstød af orkanstyrke, og senere torsdag aften gælder samme for kysterne i Kattegat, Lillebælt, Storebælt og den vestlige del af Østersøen.

Den kraftige vind fortsætter natten til fredag, hvor den langsomt begynder at aftage.

Fredag bliver således en endnu en blæsende dag, og det samme gør lørdag, lillejuleaftensdag, hvor der er udsigt til jævn til hård vind i store dele af landet.

Forhøjet vandstand

Denne kraftige vind medfører desuden risiko for forhøjet vandstand.

Dette har fået DMI til at sende et forvarsel ud, som gælder hele fredagen.

Regnen torsdag endnu mere pres på de i forvejen fyldt bække og åer, hvilket blot øger risikoen for potentielle oversvømmelser.

Se varsler på DMI’s hjemmeside her: Varsler for Danmark (dmi.dk)

Foto: DMI (En prognoses bud på lufttrykket, torsdag d.21. december kl. 13. Et kraftigt lavtryk er forudsagt til at ligge over Sydnorge. Syd for lavtrykket vil det blæse kraftigt fra vest og nordvest. Vest for lavtrykket er der en kold nordlig luftstrøm.)

Anbefalet til dig