DMI: Melder ud om ugens vejr

26/10/20 07:52

Sarah Steenfeldt

foto: Shutterstock
Den sidste uge af oktober byder på en omgang ustadigt efterårsvejr - dog stadig med milde temperaturer.

De seneste dage har budt på svingende vejr, hvor der både har været solskin og blå himmel - men også gråt og regnfuldt vejr. Det ser ud til at vi godt kan forberede os på, at det ustadige efterårsvejr fortsætter lidt endnu.

Lad os tage et nærmere kig på prognosen for denne uge.

I dag starter dagen først tørt og med stedvise kig til solen. Efterhånden vil der blive overskyet og i eftermiddag kommer der regn. Ved Vestkysten kan der lokalt komme torden. Temperaturer mellem 10 og 13 grader, med let til frisk vind omkring syd. Vestkysten ved få stedvis hånrd vind. Om natte ned til mellem 5 og 10 graders varme. 

Tirsdagt starter med byger, især mod vest. Ellers lidt eller nogen sol og på Bornholm mest tørt vejr. Temperaturer op mellem 10 og 12 graders varme, med jævn til hård vind fra syd og sydvest, ved Vestkysten stedvis op til kuling. Om natten falder temperaturen ned til mellem 6 og 10 grader, med tiltagende vind som bliver frisk vind til kuling - ved sydvest risiko for kraftige vindstød.

Kold nat i vente

Onsdag starter gen med skyer og regn, efterhånden vil det dog klarer noget op fra vest, og der kan komme lidt sol - dog stadig med byger ind imellem. Temperaturer på mellem 10 og 13 grader, med frisk vind til kuling fra sydvest. Nattens temperaturer falder til ned mellem 5 og 10 grader, med let til hård vind fra vest og sydvest. 

Torsdag fortsat byger, men også perioder med lidt eller nogen sol. Temperaturer mellem 10 og 12 grader, med let til hårdn vind fra vest til sydvest. Aftenen vil byde på vekslende skydække med byger. Nattens temperaturer falder til ned mellem 3 og 8 grader. 

Fredag byder på mest skyet vejr, med perioder med regn. Dagstemperaturer på mellem 11 og 14 grader, som om natten falder til ned mellem 9 og 12 grader. Svag til frisk vind omkring syd. 

Weekendens vejrudsigt ser ud til fortsat at byde på ustadige temperaturer.