DMI melder ud om ugens vejr: Én dag skal du glæde dig særligt til

Foto: Shutterstock
Uge 12 bliver en blandet pose bolsjer, melder DMI ud.

Mest læste i dag

Klæd dig varmt på og gør dig klar til en uge, hvor Danmarks vejr viser sig fra sin omskiftelige side.

Fra frostklare morgener til lunere dage fyldt med regnbyger, forbereder landet sig på en sand kalejdoskop af vejrforhold.

DMIs vagthavende meteorolog, Erik Hansen, giver indsigt i de kommende dages vejrudsigter, og det er tid til at finde vinterudstyret frem – i hvert fald for en stund.

"Kølig, tør og stabil luft strømmer ind over Danmark fra østlige retninger og giver et par dage med overvejende tørt, men i perioder ret skyet vejr," rapporterer Hansen.

Dette betyder, at termometeret vil vise minusgrader mandag morgen og natten til tirsdag, mens dagtemperaturerne sniger sig op på beskedne tre til syv grader.

Nu kommer varmen endelig

Men inden du for alvor vænner dig til kulden, forudser Hansen en ændring på vej. Det ser ud til snart at være slut med nattefrosten for denne omgang.

Tirsdag aften markerer starten på et markant vejrskifte. En lunere front fra sydvest nærmer sig, hvilket vil opbløde den kolde luft med mildere vejr.

"Det giver onsdag tocifrede temperaturer, men også en del skyer og stedvis regn," fortsætter Hansen.

Denne varmebølge er dog kortvarig, da en ny koldfront fra nordvest vil feje over landet torsdag aften og bringe udbredt regn med sig.

Weekendens udsigter? Ustadigt og blæsende vejr, der igen kan udfordre både fodgængere og bilister.

Pas på i trafikken

Denne vejrmæssige rutsjebanetur kommer med en særlig påmindelse til trafikanterne. Den kolde start på ugen øger risikoen for pletvis rimglatte veje, især i den østlige del af landet og i Nordøstjylland. Det er en god idé at være ekstra opmærksom bag rattet og tilpasse kørestilen efter forholdene.

Så mens Danmark oplever alt fra frostklare nætter til lune regnfulde dage, er det bedste råd at forberede sig på alt – og huske at nyde de skiftende scenerier, som det danske vejr tilbyder.

Anbefalet til dig