DMI melder ud om weekendvejret: Én ting er værd at se frem til

Nyheder
Foto: Shutterstock
Weekendvejret bliver ikke ligefrem godt.

Lige nu læser andre også

Et større lavtryksområde fra den sydlige del af Nordsøen bevæger sig langsomt mod øst, og de tilhørende fronter vil give regn og blæst til Danmark frem til lørdag morgen.

Fredag bliver endnu en våd dag med kraftig regn og byger mange steder, men især over Syd- og Midtjylland.

Bygerne kan være med torden og være så kraftige, at de giver lokale skybrud. Ud på eftermiddagen begynder det at klarer op i Nordvestjylland.

I aften og i nat bevæger regnen og opklaringen sig mod sydøst. Det giver dog ikke de store mængder over de østlige egen.

Sådan skriver DMI.

I den sydlige og østlige del af landet bliver det lidt blæsende - op til frisk fra sydvest, men i de mere kystnære områder op til kuling med kraftige vindstød.

I resten af landet bliver det lidt mere fredeligt med svag til jævn vind fra nord og nordøst.

Weekendvejret

Lørdag vil der være lidt eller nogen sol samt spredte byger.

Temperaturerne vil befinde sig mellem 11 og 14 grader, og der vil være jævn til frisk vind fra nordvest og vest. Ved kysterne vil der være op til hård vind og stedvis kuling.

Om aftenen melder spredte byger sin ankomst, og om natten vil der være stedvise byger, men ellers klart vejr.

Søndag ser det ud til, at danskerne slipper for byger tidligt på dagen, hvilket trods alt giver lidt at se frem til. Til en start vil der være lidt eller nogen sol, men som dagen skrider frem, bliver det mere skyet vestfra.

Temperaturer tager et nøk opad og vil befinde sig mellem 12 og 15 grader. Der vil være let til frisk vind omkring vest, der aftager og bliver svag til jævn fra omkring sydvest.

Om aftenen og natten vekslende skydække og enkelte byger, men efterhånden mest tørt.

Anbefalet til dig