DMI melder ud om weekendvejret: Så varmt bliver det

Foto: Privat
Snart tages der hul på weekenden.

Mest læste i dag

Mange håber nok på solrigt forårsvejr i Kristi himmelfartsferien, så de kan komme på en hyggelig skovtur, gøre haven sommerklar, eller måske man skal i sommerhus.

Ser man i vejrkortene, er der både dårligt og godt nyt, hvad angår vejret. I går, Kristi himmelfarsdag, fik vi mange steder sol, men efterhånden blev det mere skyet, og der kom regn.

Og i weekenden er der lidt mere at glæde sig over, skriver DMI.

Dagen begynder skyet, og mod sydøst kan der stadig komme lidt regn, men ellers ventes tørvejr, og i løbet af eftermiddagen klarer det op med lidt sol.

Weekendvejret

I weekenden ser det ud til at et højtryk skal slå sine folder over eller nær landet. I løbet af lørdagen klarer det derfor op med nogen sol, men lokalt også en enkelt byge.

 Søndag skruer vi en tand op for solen. UV-indekset er i weekenden moderat, så det er derfor en god ide at bruge solcreme.

Dagtemperaturen når typisk op mellem 14 og 19 grader, søndag måske lokalt op til 20 grader, dog ved kyster med pålandsvind i hele perioden noget køligere.

20 grader og sol

Når vi rammer slutningen af maj måned, bliver det sjovt at opholde sig udendørs. Prognoser tyder på, at et højtryk kan bygge sig op over Norden og Nordøsteuropa, hvilket ville medføre flere tørre og solrige dage.

Derudover ser det ud til, at temperaturen vil snige sig op omkring 20 grader, hvorfor der er god grund til at glæde sig. Nattetemperaturerne vil sandsynligvis befinde sig mellem 5 og 12 grader, og nedbørsmængderne forventes at ligge omkring det normale.

Om DMI's glædelige melding bliver en realitet, må tiden vise.

Anbefalet til dig