DMI melder ud: Så godt bliver foråret

12/3/22 09:00

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
DMI lægger ikke skjul på, at foråret ser ud til at blive rigtig godt. Både mere solrigt og varmere end normalt.

De seneste prognoser fra DMI indikerer, at de sidste to måneder af foråret vil blive mødt af et roligt og lunere vejr.

Det skyldes, at et højtryk i nærheden af Danmark vil skærme af for lavtryk, der normalt bringer vind og vand med sig. I april vil det kunne give køligt, men solrigt vejr, mens det i maj vil resultere i lunt vejr i hele landet.

I april ser det ud til, at vejret som helhed vil være præget af en temperatur, der ender på et lidt højere niveau, end hvad der er normalt for denne måned.

Ifølge langtidsmeteorolog Steen Hermansen fra DMI er der dog også mulighed for en koldere periode i løbet af april.

I forhold til mængden af nedbør, ser det ud til, at den vil holde sig enten under eller omkring de normale mængder for april. Først på måneden kan der endda være tale om byger med vinterlig nedbør.

Når maj melder sin ankomst, vil måneden også have lunere vejr med sig. Meldingen fra DMI lyder nemlig på, at der som helhed vil være en temperatur, der ser ud til at ende noget over den normale. Man kan derfor se frem til en lun og solrig maj.

Igen bliver det dog understreget, at der også vil være kortere perioder i løbet af måneden, hvor der bydes på lidt køligere vejr.

Især sidst på måneden er dog gode forudsætninger for at få høje temperaturer med sommervarm luft. Vi kan nemlig være heldige, at der sendes luft med tocifrede varmegrader op over landet fra syd.

Nedbør skal man ikke forvente at se mere af, end hvad man er vant til i maj. Ifølge Steen Hermansen vil nedbørsmængden nemlig holde sig lidt eller noget under den normale.