DMI melder ud: Så markante skift vil ramme Danmark

Foto: Shutterstock

Nu er varmen for alvor på vej mod Danmark - men hvis vi tager et nærmere kig på prognosen for maj, så skal vi forberede os på markante skift.

Maj er ikke ligefrem startet med flot og lunt forårsvejr - det har mildt sagt været en smule blandet. Nu ser det dog ud til, at varmen er på vej til danskerne. Allerede søndag lyder meldingen på op til 20 grader og mandag helt op til 24 grader.

Hvis vi ser lidt nærmere på månedsprognosen for maj, så kan vi nu se at der vil komme en del store skift - ofte endda på samme dag.

Midt i maj vil lunere luft nemlig presse sig på fra sydlige retninger, melder DMI der også skriver følgende: 

"Det lune vejr vil dog også byde på omskifteligt vejr, med store skift fra regn til sol samme dag, og med store vejrmæssige forskelle mellem Jylland og Sjælland."

Lad os tage et nærmere kig på prognosen for de kommende uger i maj.

Læs også

Afgjort: Nu vaccineres de alligevel

Store geografiske forskelle 

Uge 19 (fra den 10. maj til den 16. maj):

En omskiftelig uge med hyppige vejrskift mellem intens regn og solskinsdage. Der kommer både mindre intense byge-områder eller lavtryk med passerende regn, der vil trække op over Danmark - og samtidig vil den sydlige strømning betyde at varmere luft vil pumpes op over Danmark. Varm luft indeholder mere vanddamp, hvilket resulterer i at bygerne kan blive mere kraftige - og der kan derfor lokalt komme mere nedbør.

Dagene vil blive meget forskellige fra hinanden og vi vil ligelides opleve meget forskelligt vejr geografisk over Danmark, hvor eksempelvis Jylland kan ligge i fuld sol, mens det regner over Sjælland - og omvendt.

DMI skriver desuden at det kan være en fordel at planlægge ude-aktiviteter med lidt tidsmæssig fleksibilitet, alt efter hvordan den lokale vejrudvikling ændrer sig.

Dagstemperaturen i denne uge ventes at nå op mellem 11 og 16 grader, men kan i solskinsvejr snige sig op på 17-20 grader. Om natten mellem 5 og 9 grader, mens der lokalt kan komme ned helt ned til kun 2 graders varme.

Læs også

Nu slår Stine det fast én gang for alle: Sådan bliver det

Uge 20 (fra den 17. maj til den 23. maj):

I denne uge vil højere tryk bygge sig op over Vesteuropa og "skyder ryg" op over Danmark. Det vil stabilisere vores vejr og dermed give flere tørvejrsdage - og dermed også mere solskin end første del af maj. Selvom der kan komme lidt skyer af og til, så vil vi i denne uge få overvejende solrigt og forholdsvis stille vejr. Dagstemperaturerne kommer op mellem 13 og 18 graders varme, og der vil nok også være dage, hvor vi lokalt kommer op omkring de 20 grader. Om natten mellem 4 og 10 grader - og det ser dermed ud til at være enden på nattefrost.

Uge 21 og resten af maj (fra den 24. maj til den 31 maj):

Prognoserne for den sidste uge af maj er fortsat ret usikre. De europæiske prognogser peger på et mindre lavtrykstrug nordvest for Danmark, som betyder at enkelte fronter med skyer og regn vil trække ind over Danmark fra vest eller sydvest. Det vil give blandede dage med skyer og til tider nedbør - men også dage med sol og til tider loakle byger. Hvis man ser på de amerikanske prognoser peger disse på, at det mere højtryksprægede solskinsvejr får lov til at fortsætte i den sidste uge af maj. 

 

 

 

 

 

 

Læs også