DMI melder ud: Sådan bliver Sankthansaften

Foto: Shutterstock

I aften er det Sankthansaften og traditionen tro, så har mange danskere planer om at tænde bål. Men bliver vejret bål-venligt? Det får du svaret på her.

I aften fejrer vi Sankthansaften - en aften som mange danskere fejrer og hvor der traditionen tro tændes bål. 

Det var tæt på at Sankthansbålet i år hang i en tynd tråd, da der på grund af det tørre vejr, var tale om et afbrændingsforbud - men det blev heldigvis ikke aktuelt og der må gerne tændes bål i aften.

Men hvad så med vejret? Skal du tænde bål i regn eller voldsomt blæst? Det kommer DMI med svaret på nu - og det ser faktisk ganske lovende ud.

Læs også

Nyt twist i populært TV 2-program

På Twitter er der nemlig onsdag morgen en god nyhed fra DMI.

Meldingen lyder nemlig på, at onsdag bliver overvejen tør og at der kommer perioder med sol, samt 16 til 23 grader. Desuden kommer der gode og rolige vindforhold til bål, samt aftentemperaturer mellem 13 og 18 grader.

Lad os tage et kig på resten af ugen, hvor DMI melder at der venter os mere "almindelige" sommertemperaturer. 

Torsdag mest tørt vejr med nogen eller en del sol. Temperaturer mellem 18 og 22 grader, ved Vestkysten lidt køligere og let til jævn vind fra vest.

Fredag vil det i den vestlige del af landet være mest skyet med enkelte byger, ellers mest tørt og lidt eller nogen sol. Temperaturer mellem 17 og 22 grader, hvor det bliver varmest i de østlige egne. 

Lørdag bliver med lidt eller nogen sol, med enkelte byger - i de østlige egne mest tørt og nogen sol. Temperaturer mellem 16 og 21 grader, mens det bliver køligere ved Vestkysten, hvor der også kan komme hård vind. 

Læs også

Nyt tiltag skal gøre sommeren nemmere at komme igennem

Søndag bliver der mest skyet, især iden sydvestlige del af landet kan der komme en overgang med lidt regn eller byger. Temperaturer mellem 14 og 19 grader, igen køligst i Vestkylland. 

I starten af næste uge, ser vejret ud til at byde på mere ustadigt vejr med en opfriskende vestlig vind.

 

 

Læs også