DMI melder ud: Sådan bliver vejret efter stormen Pia

Af: Thea Andersen

|

21/12/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nu melder DMI ud om vejret lillejuleaften og juleaften.

Lige nu læser andre også

Lørdag, dagen inden juleaften, ligger stormen Pia i svækket form over de Baltiske Lande, og vil bevæge sig videre østover og svækkes yderligere.

Lillejuleaften vil ikke minde så meget som de foregående dage. I hvert fald hvad angår vejret. Dagen starter med en let til frisk vind, lokalt hård, fra nordvest, som dog forventes at aftage til svag til jævn omkring vest. Bornholm kan dog opleve fortsat blæst i løbet af dagen.

Der vil være perioder med lidt eller nogen sol flere steder, dog med mulighed for enkelte byger, der kan indeholde slud eller tøsne. Temperaturerne forventes at ligge mellem frysepunktet og fem grader, hvor det bliver varmest mod vest, oplyser meteorolog ved DMI Hans Peter Wandler.

Du kan finde DMIs aktuelle varsler og alt om stormen Pia under 'Varsler for Danmark' på vejrtjenestens hjemmeside eller via dette link.

Juleaften

Natten til juleaftensdag og i løbet af dagen vil en ny front med regn bevæge sig op over landet fra sydvest.

Først på dagen kan nedbøren lokalt falde som slud eller endda tøsne, men temperaturen forventes at stige i løbet af dagen til mellem tre og ni grader, hvor det bliver varmest i den vestlige del af landet.

Udsigten til en hvid jul synes derfor at være fjern, selvom man lokalt for en kort periode vil kunne samle en sig en våd snebold. Status over, hvorvidt julen i Danmark blev hvid, opdateres i øvrigt om eftermiddagen på juleaftensdag.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig